Toename in online autoveilingen
Online je auto veilen als alternatief vanwege het coronavirus.

Door het coronavirus zijn fysieke winkels en bedrijven veelal leeg. Dit geldt ook voor garages en autobedrijven. Echter is het online koopgedrag hierdoor wel flink gestegen. Ook dit is te merken bij online veilinghuis ProAuctions, waar in deze periode steeds meer auto’s online worden geveild.

Geen kopers over de werkvloer
Sinds de opkomt van het coronavirus merken we dat ook garages, handelaren en andere bedrijven in de automotive sector het zwaarder krijgen. Het is niet mogelijk om kopers op de werkvloer te ontvangen, wat het verkopen van een voertuig lastig maakt.

Online veilen als alternatief
Gelukkig is online veilen dan voor velen een goed alternatief om niet stil te komen te staan en de verkopen door te laten gaan. Door het organiseren van een online veiling kunnen wij kopers en verkopers op een veilige manier bij elkaar brengen.

Op dit moment merken we al dat er wekelijks een autoveiling gedraaid kan worden, met tussen de 30 en 50 auto’s. Dit is een stuk meer dan voorheen, en de verwachting is dat deze aantallen zullen blijven stijgen. Deze veilingen worden gedraaid op het platform van onze partner Auctim, voormalig Moyersoen.

Prijsbewuster kopen
Het coronavirus zal ook invloed gaan hebben op onze economische situatie. Veel mensen zullen de gevolgen hiervan gaan ervaren en daardoor prijsbewustere keuzes gaan maken. De verhouding tussen prijs en waarde wordt steeds belangrijker, als koper is het grote voordeel bij een online veiling dan ook dat je een mooie deal krijgt. Je bied en betaald namelijk alleen het bedrag dat jij de auto waard vind.