Hoe gaat een online veiling in zijn werk?

Online veilen, je ziet het vast wel eens voorbij komen. Maar hoe werkt online veilen? Als je zelf nog nooit mee hebt gedaan met een online veiling is het misschien nog onduidelijk voor je wat het precies inhoudt. Wij leggen het je dus graag even uit.

Wat is een online veiling?

Een online veiling is een soort online evenement waar verschillende objecten en goederen kunnen worden aangeboden. Deze goederen worden kavels genoemd. Tijdens dit evenement krijgen mensen de mogelijkheid om tegen elkaar op te bieden. Meestal heeft elk kavel een startprijs, je kunt daarna zelf aangeven hoe hoog het bedrag is dat je wilt betalen voor het kavel.

Het veilingplatform waar wij als ProAuctions gebruik van maken is opgezet door onze partner Auctim. Dit platform heeft maandelijks 5 miljoen bezoekers, een koperspubliek uit meer dan 130 landen en elke 23 seconden wordt er een bod geplaatst.

Wat voor producten kunnen er geveild worden?

Alles wat waarde heeft kan in principe geveild worden. We hebben een aantal veilingen die maandelijks of zelfs wekelijks terugkeren.

 • Automotive of Mobility veiling
  Tijdens deze veiling kun je als inbrenger je voertuigen veilen. Denk bijvoorbeeld aan auto’s, bedrijfsvoertuigen, trucks of trailers. Maar heb je een ander voertuig dat je wilt veilen? Neem dan gerust contact met ons op over de mogelijkheden.
 • Agrarische veiling
  Hierin kan alles geveild worden wat met de agrarische sector te maken heeft. Van heftrucks en loaders tot palletvorken en andere landbouwmachines.
 • Constructie veiling
  Denk hierbij aan bedrijfspanden, constructies, hekwerken etc.
 • Incourante bedrijfsvoorraden / Magazijn veiling
  Hierin kunnen alle overige voorraden geveild worden.
 • Faillissement veiling
  Een deel van of zelfs de gehele inboedel van een bedrijf dat failliet is gegaan kan hierin geveild worden.

Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden! Benieuwd of jouw items geschikt zijn voor een online veiling? Neem dan gerust contact met ons op!
Wil je een kijkje nemen bij onze huidige veilingen? Klik dan hier!